Als je gas en licht vergelijken gaat, zul je ook te maken krijgen met de keuze tussen groene en grijze stroom. Hoewel een aantal jaar geleden alle huishoudens nog gebruik maakten van grijze stroom, zie je hier toch een verschuiving in voorkomen. Echter weet lang niet iedereen wat de verschillende vormen van groene energie zijn, waardoor de overstap hiernaar niet altijd eenvoudig is. Het is daarom goed om voordat je de vergelijking gaat maken zoveel mogelijk te weten te komen over duurzame energie en welke vormen er mogelijk zijn, zodat je gerichter kunt gaan zoeken en de besparing kunt maken. Overstappen van energie zal dus zorgen voor een aantal keuzes die je zal moeten maken.

Verschillende soorten gas en licht vergelijken

Bij gas en licht vergelijken zie je vaak alleen duurzame energie staan, maar staat er niet bij waar het uit gewonnen wordt. Terwijl er wezenlijke verschillen zitten in het winnen van groene energie. Zo kan er energie gewonnen worden uit zonlicht, water, wind en biomassa. Zonne-energie wordt gewonnen door middel van cellen, zoals bijvoorbeeld de zonnepanelen op de daken. Windenergie komt voornamelijk van windmolens, water uit de watermolens en biomassa komt door vergisting of verbranding tot stand. Al deze mogelijkheden worden duurzaam genoemd, omdat ze in feite niet op kunnen raken en daarbij ook bijdragen aan een beter milieu.

Jouw overstap wordt voor je geregeld

Als je zelf al zonnepanelen op het dak hebt liggen, kun je er daarom voor kiezen om uitsluitend gas en licht te vergelijken bij duurzame energieleveranciers in plaats van alle energieleveranciers. Deze hebben vaak aantrekkelijke tarieven, waardoor het ook voordeliger voor jou kan worden om deze overstap te maken. Hierdoor hoef je alleen nog maar jouw wensen door te geven, de klantbeoordelingen per leverancier te bekijken en ervoor te zorgen dat jouw gegevens bekend zijn bij de aanbieder zodat de overstap geregeld wordt. De leveranciers regelen onderling het einde van jouw oude contract en een soepele overgang naar de nieuwe.