Is een bepaalde ruimte in of om jouw huis toe aan een opfrisbeurt? Dan is het plaatsen van (nieuwe) tegels wellicht wat voor jou. De tegels kunnen veel sfeer geven aan een ruimte. Maar welke tegel kies je dan? Tegenwoordig bestaan er zo veel verschillende soorten en maten, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In deze blog lees je waarom de keramische tegel een goede keus zal zijn voor jou.

De tegels zijn vlekbestendig

Sta je erom bekend wat klunzig te zijn? Een ongeluk zit in een klein hoekje natuurlijk en is iets wat ook bij het leven hoort. Maar wanneer jij net wat vaker een kopje koffie weet te morsen of je wijnglas de vloer laat raken, is het vervelend als je hier vlekken ter herinnering aan overhoudt. Doordat keramische tegels geglazuurd zijn laat zelfs rode wijn geen vlekje achter. Ideaal dus om als keuken wandtegel of te gebruiken. Daarnaast staat de tegel ook erg leuk in deze ruimte vanwege haar keuze in verschillende patronen en kan deze ook zeker geschikt als vloertegel voor badkamer. Zo laat de vives tegel je keuken spreken en tot leven komen. Dat is wel weer eens even wat anders dan de welbekende witte tegels.

Keramische tegels zijn kras- en snijvast

Ook kunnen de tegels goed tegen scherpe oppervlakken. Nogmaals voor de klunzen onder ons ideaal. Ook als je liefhebber bent van (naald) hakken biedt deze ondergrond veel weerstand. Bang voor krassen hoef je niet te zijn, dus de hakken kunnen zeker aanblijven.

Hygiƫnisch en eenvoudig te reinigen

Wanneer je last hebt van huismijt, stofallergie of gewoon houdt van een hygiƫnisch huis, dan zijn tegels een goede keus. Je haalt er een doekje overheen en de tegels zijn zo schoon. Flink poetsen is dus niet aan de orde! Ideaal wanneer schoonmaken niet je grootste hobby is.