De woonverzekering is een mix van twee verzekeringen. Dit zijn de inboedel- en opstalverzekering. Zo kun je met gemak jouw huis en al het inboedel verzekeren. Dit is erg handig als je in een ongelukkige situatie terecht komt. Zo ben je verzekerd van inkomsten die het mogelijk maken de schade te vergoeden in geval dit nodig is. Wil je zelf in de hand hebben of je nu wel of niet zo’n verzekering wilt afsluiten? Dit is gedeeltelijk mogelijk. Bij wet is het namelijk niet verplicht om een woonverzekering af te sluiten. Het wordt wel een “plicht” als je een contract wilt afsluiten bij een hypotheekverstrekker. Vele van hen stellen dit als eis, omdat ze zeker willen weten dat je ook bij schade de hypotheek kan aflossen. Heb je geen verzekering dan zal je bij schade wellicht in geldnood komen en de gelden die bedoeld zijn voor het aflossen van de hypotheek willen gebruiken voor het herstellen van de woning en inboedel. Dit is natuurlijk te begrijpen, maar een hypotheekverstrekker wil dit voorkomen. Elke verzekering kent meerdere dekkingen. Meer info over woonverzekering bij overstappen.nl. Vind de dekking die bij jou past.

Moet ik ook een woonverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een woonverzekering is niet in elke situatie van belang. Als je een woning huurt hoef je dit bijvoorbeeld niet te doen. De eigenaar van de woning is verantwoordelijk voor de woning. Handig is het wel in zo’n geval een inboedelverzekering af te sluiten. Een woonverzekering afsluiten is interessant als je een hypotheek hebt of eigenaar bent van een woning. Schade herstellen uit eigen middelen kan erg prijzig worden. Een woonverzekering afsluiten kan hiervoor uitkomst bieden.

Het afsluiten van een inboedelverzekering

Ben je geen eigenaar van een woning, maar wil je toch jouw eigendommen (inboedel) laten verzekeren, dan is dit te doen door het afsluiten van een inboedelverzekering. Deze verzekering zal de schade vergoeden op de inboedel van huis en tuin. Het gaat hierbij om spullen die niet vastgenageld zijn, maar makkelijk te verplaatsen zijn. Wil je zo’n verzekering lees dan de informatie over inboedelverzekering bij overstappen.nl.

Is het afsluiten van een inboedelverzekering echt nodig?

Het afsluiten van een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel heel erg handig. Je wilt natuurlijk nooit zonder inboedel komen te zitten of zonder de middelen om een nieuw inboedel aan te schaffen. Een inboedelverzekering helpt dit te voorkomen. Wil je premies kunnen vergelijken? Kijk dan voor info over een inboedelverzekering op overstappen.nl.